Alla inlägg under augusti 2008

Av A-Team - 10 augusti 2008 10:25

Härligt besök från långvägars, jättenyttigt för både stora och små:) Tänk så mycket det finns att dra nytta av från nya valpägare och tidigare/befintliga ägare med massa erfarenhet av hundlivet... man lär sig alltid massor!

Tro nu inte vi glömt våra vårkullar OH nej... här skall bli träff så fort alla är hemma. Vi har smsat och mailat och kommit fram till att precis någon gång efter 18/8 blir det träff med både Rockalosskullen(Tikka/Mac) och Donotkullen(Tosse/Sockan). Exakt datum kommer lite senare idag.

Dax för kurs är det också med både gamla och nya i olika grupper såklart, skall bli spännande att få se er alla igen.

Tack för ALLA fina sommarbilder, skall göras collage av dem och lägga in för beskådning.

Sålänge får ni beskåda den lille killen som ihärdigt alltid skall knycka halsremmen till kameran för mig, hua... men han är en riktig sötnos;)
Ha en härlig dag och joda fotona komer in i albumet om en stund.

Av A-Team - 9 augusti 2008 11:12

Ja det är sannerligen inte det lättaste att få "de perfekta bilderna" på en glad och lycklig 6,5 veckor gammal valpkull! Alla perfekta tillfällen ser man men missar dem oftast då det handlar om ett ögonblick men det är bara att fota o fota och försöka ta några för att visa upp. I albumet ligger några nya bilder från igår då det var grått ute och från idag då det är i blandat och solen skiner medan valparna far mellan skugga och sol från olika lägen så färgerna kommer variera på bilderna... bilder flyter in vartefter nu och under dagen från sidan 5 i albumet.
http://workinggolden.jalbum.net/valpar/

Av A-Team - 8 augusti 2008 11:59


Valparna är ute och leker eftersom regnet hållt sig borta härifrån ännu sålänge. Igår eftermiddag tog vi en titt på hur det var med sakintresse och apporter(sk. dummys), titta lite på ev. rädslor och framförallt då kvarstående rädslor vid plötsliga ljud(ej skrämma valparna) samt några små övningar till. Lägger in några bilder i albumet där några syns med dummy.
Det vi testade kändes himla bra och kullen är väldigt jämn men absolut är det olika individer och det är de små skillnaderna mellan dem vi tittar på för att kunna hjälpa vid valet av valp. Ibland spelar inte ens något test i den här åldern någon roll... föräldrarnas linjer/egenskaper och hur det ser ut bakom dem med föräldradjur och egenskaper spelar däremot roll. Vi är väldigt nöjda med kullen och upplever dem glada spontana nyfikna och lyssnar jättefint. Kopplar av fint och är väldigt kelgoa.

Av A-Team - 7 augusti 2008 09:19

"Bus under hus":) Idag var det tidig uppgång med tanke på att det skall komma så mycket regn... härligt om valparna hinner få vara ute och röra sig fritt innan det analkande regnet tydligen skall ösa ner(enligt väderprognosen).

Våra två trevliga besök igårkväll(onsdag) fick se Tikka och Higgins i bästa form visa hur man pallar äpplen! Vi tycker ju det är viktigt att valparna i den här åldern(6v) kan få vara tillsammans med övriga  4-benta familjemedlemmar. Pepper har inte tröttnat på sina måttingar, tvärtom hon samlar vekligen ihop dem... dock har hon stor hjälp i själva lekandet och uppfostran av sin mamma(valparnas mormor) Tikka och pappa Higgins som visar "alla sina goda sidor":) Vi har vekligen en underbar hane som både ser efter, putsar kelar busar med sina ungar... han gör nog enligt vad naturen säger mycket mer än vad vi ser med tanke på att han faktiskt är just hane och det känns som ett privilegium att valparna får lära känna både vuxna tikar/hanar. Dessutom får besökarna se "hur vår släkt är i temperamenten":)
Vi hjälper med valen beroende på vad man vill ha för typ av aktivitet med sin blivande 4-benta familjemedlem/livskamrat

Av A-Team - 5 augusti 2008 19:10

Regniga dagar kan inte hindra kameran och lite foto. Denna lillkille är en stark liten individ precis som sina kullsyskon. Namnen de fått har helt anknytning till deras far Higgins födelseplats i England och ja såklart golf då:) Här är de registrerade namnen
Hanarna
Wintergold's Sparkwell
Wintergold's Tavistock
Wintergold's Holsworthy   
Wintergold's Tiverton
Wintergold's Yelverton
Tikarna
Wintergold's Ashbury
Wintergold's Hele Park 
Wintergold's Dinnaton
Wintergold's Honiton

valpar@live.se 

    

Av A-Team - 2 augusti 2008 21:33

Det började med nya studsdynan som när allt var ihopsatt ja då saknas själva studsdelen - så tillbaka med den... nästa var parasollet som skulle vara regnsäkert och där satt vi idag & fika och regnet kom hm 10 min senare märker vi att det regnar rakt igenom(inte lämnat tillbaka men vi får sitta inne). Ett partytält blev akut eftersom vi skulle ha besök från Örebro och jaaa... en del saknades så inget tält uppe alltså:S Nåväl, vi behövde inte sakna våra besökare från Örebro:) Det som varit riktigt härligt tills i förmiddags var att man kunde se de pigga glada valparna "rena & fina" men så blev det då inte idag utan valparna fick vara ute i sitt första regn och mamma Pepper visade dem "hur man då kunde krypa in i skydd under verandan" som då har massa sand under. Så det blev blöta och sandiga valpar att beskåda och hmm kela med.
Tänk så bortskämd man kan bli av sol och värme:) Markerna behöver dock regn nu så helt fel är det inte;)

Av A-Team - 2 augusti 2008 09:39

Utveckling utveckling men nu tittar vi extra på alla valparna! Kullen känns väldigt jämn/ det är en väldig nyfikenhet och och fart i dem. Något vi noterat extra är deras fantastiska kontakt och glädje i att få vara nära. Det är valpar så bus ska det vara och de nyps med varandra lite hit och dit... vi sitter och plockar med den ena efter den andra och säger "den här vill JAG ha" i slutänden har det blivit allihop. Man granskar dem under egen lek och små upptåg. Att se dem vid tunneln första gången är alltid lika kul och faktiskt intressant eftersom det är en ny bekantskap. Tunneln tog de sig an och dirkt och gick nyfiket genom... fram och tillbaka plus att det ju är en katt-tunnel med hål i från sidan så de kan ta sig ut under vägen eller bara busa runt. Återigen så far det upp hur bra de känns och nyfikenheten över hur de skall bli som större är enorm... men ännu så vill man njuta av valptiden.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards