Alla inlägg under augusti 2008

Av A-Team - 23 augusti 2008 14:43

trötta och slitna... nehedda:) inte alls! Här är det piggelina huset som gäller... men oj vad det flyttas! Man blir lite full i skratt när man sitter och rekommenderar böcker och sedan skickar med alla en "tjock lunta" med direktivet "läs allt... det är viktigt" bara den läsningen är ju som en halv bok och sedan skall ju då själva mittpunkten, den goa rara lilla valpen ha lite tid också:-) Annars kan funderingarna som den lilla valpen(Tiver) på bilden har sättas i verket! Det är väldigt snälla valpar men en massa fart i dem. Vi har sluppit tugg på händer i den här kombinationen och de har heller inte visat aggressioner på något sätt. Bära o släpa på allt och full rulle med saker samt väldigt farande igenom kattagility(jo det finns sådan) tunneln. Hoppas långvägarsresorna hem idag går bra för er Karin/Ingmar och Solweig/Kenneth:)
Carpe diem 

Av A-Team - 21 augusti 2008 23:29

8 veckor och flytten drog igång med rivstart! Japp så det var det? nehe da... nu har ju vi fått de små ullegulleveckorna och NU får valparnas blivande ägare göra resten;) Det allra bästa med att få hem sin valp då de är 8 veckor är att man har några veckor att bara vänja in och mysa innan den lilla hormonhöjningen kommer 11/12 veckor som sedan dalar vid 16/17 veckor precis lagom till tandömsningen börjar15-17v ålder och valparna kan då bli ömma i munnen;) Det kan låta som om hormonhöjningen gör dem till små monster och riktigt så är det ju inte... Valp är härligt! Men en sak är säker och det är att man måste ha råd att ta sig den tiden som behövs för att fostra den och en rejäl portion tålamod. Vi ha rekommenderat en bra bok som verkligen följer vår filosofi och den har man sannerligen nytta av att läsa sådär varje/varannan dag och tryter tålamodet... hoppa genast in i boken och slå upp sidan "hur man gör".  Kan bara säga att kullen varit så härlig och mysig...

Av A-Team - 20 augusti 2008 16:46

Ashley stannar med oss ett tag:) Skönt för det skulle bli väldigt tomt när nu alla valpar lämnar oss inom loppet av 3 dagar... hualigen;)
--------------------------------------------------------------------------
Idag har anmälningar till olika prov farit iväg för våra egna stora vovvar... Sanni 11(början på 12:e året) och Harry 14(inne på sitt 15:e år) är ju pensionärer även om Sanni självklart skall få vara med på de nu kommande praktiska jakterna/Harrys huvud skulle gärna vilja då det fortfarande är lika troget men kroppen vill självklart inte samma längre. Nu är det dock Higgins, Tikka och Peppers tur att få komma ut på lite mixade prov och såklart den praktiska. Alla tre skall dessutom på MH test i september. I övrigt blir det lydnad, viltspår och jaktprov(det sista om vi kommer med då det är lottning). Det sista vi gör är att stressa ut med vår unge hane Higgins på jaktprov men ett försök skall han få göra i år. Eventuellt även Pepper.

-------------------------------------------------------------------------------
Valpträff för vårkullarna sätts för den 30-31/8/ både sms och mail ut.
Skall bli otroligt roligt att få se dem igen och höra önskemål och planer:)
-------------------------------------------------------------------------------
Fortsättningkurs 31/8 kl.15 /sms och mail ut.
-------------------------------------------------------------------------------

Av A-Team - 19 augusti 2008 14:39

Åh så roligt att få ha Nina tillbaka som vår besiktigare/IDmärkare/vaccinering av våra valpar:) Alla valparna var i topptrim och det kändes gott att höra både för oss och självklart för er som snart skall få hämta era godingar! :-) Nu är det bäst vi passar på att få njuta av dem sista dygnen...

Av A-Team - 16 augusti 2008 17:34

Dessa underbara valpar! javisst så känns det:) "Våra val" är klara, det blev enkelt:-) Igårkväll fick vi hem gäss och det var en ny intressant bekantskap för valparna. Dummy har de prövat plus allehanda ting att apportera. Inte ens en liten lättmetall apport sa de nej till. Vi kan bara se hur de är som valpar och bedömma dem efter "nu" och det känns oerhört bra. Vi har haft otroligt tur med vädret sånär som på 3-4 dagar sammanlagt under valptiden så valparna har kunnat vara ute mycket hela sin tid hos oss.
På Tisdag är det valpbesiktining med ID-märkning vaccination (valp/hepatit och parvo).
-------------------------

Dax också för träff med vårkullarna "Skottska kullen och Donotskullen" mail kommer.
-------------------------
Kurs för er med vårvalpar startar samt kurs för er med fjolårets vovvar startar igen.
-------------------------
Själva skall vi äntligen snart få komma ut på riktig jakt igen och Higgins skall få vara passiv medpassagerare då det är enormt bra träning inför jaktprov.

Av A-Team - 14 augusti 2008 11:36

Ja nu har vi tittat och tittat... man kan nästan bli snurrig över det där "vem blir bäst för vem":-) Det finns ingen sämre eller bättre utan det finns bara "rätt till rätt";) Våra valpars blivande framtid... småttingar som vi nu levt med i 7 veckor och från idag går de in på 8:e veckan.
Vi har sett dem i så många olika situationer nu så vi är ganska säkra på vem som skall var. Vi är väldigt nöjda med hela kullen, nöjd med föräldrarna och deras linjer, nöjda med far och morföräldrar samt linjerna bakåt.
Valparna är pigga glada alerta och vi vet att det finns mycket det går att lära dessa. Känslighet(inte överkänlighet) kombinerat med en bit som vi älskar hos Higgins: hans totala orädsla för att möta nya saker/människor/hundar/miljöer... han är så trygg som hane.
Tillbaka till valet... nej, vi ska inte ta upp en valp ur trollerihatten även om man med lite humor kan säga "vad lätt det hade varit". Vi är väldigt nöjda med alla er som nu skall ha "Golfvalp", det har varit jättekul och känts bra det lilla vi ännu fått lära känna er. Vi hörs strax igen. Carpe Diem

Av A-Team - 12 augusti 2008 18:35

Här är det livat idag... eller kanske man ska säga livad eftermiddag! Någonstans mellan 6-7 veckan tycker vi oss ha sett (och då pratar vi inte en kull utan flera) vi ser att 1-2 dagar så är rangningen på topp. Det kan vara ett gäng ena dagen och ett annat nästa och sen... pluff så är det borta.
Idag har inte bara varit en sådan eftermiddag utan också en "leta upp allt bärbart som finns så har vi krig!" Man kan tro de pratat ihop sig för det har burits och hämtats som aldrig förr och vi har bara stått och sett på detta spel. Hu tänker kanske någon men yippi säger vi:-) Vi kan konstatera att vi är väldigt nöjda med kullen och på den väg den utvecklats och det skall bli ett tråkigt för oss men stort nöje att få se och höra om dessa valpar hos er som snart skall få bli deras framtida hem. 7 veckor på torsdag... en vecka till har vi med dem;)

Av A-Team - 11 augusti 2008 08:15

En härlig helg till har då passerat men härlig helg betyder ju underbar måndag:) Vi tackar för alla trevliga och roliga besök vi haft i helgen:-) Vi vet att Goldenspecialen gick på Härjarö men det är praktiskt omöjligt att finnas på 2 platser samtidigt och stressar för att finnas på fler platser samtidigt ingår inte i vår livsstil om det inte är akut. Vi hoppas att de av våra som var där fick en härlig upplevelse och fick se många trevliga ekipage.
Nå... vi hade trevligt i form av möten med nya intressanta människor på hemmaplan!
Higgins ja... När Higgins mötte dreverkillen Cesar























Higgins visar retsamt bollen för Cesar och ja Cesar är en underbart söt 1-årig dreverhane som används i jakt... det är så intressant med andra raser och dess egenskaper.
Valparna då?
Valparna mötte söta Cesar
Det här var intressant! Inga fegheter här inte:)
Hoppas Cesars matte och husse fick en bra hemresa det var ju en liten bit till oss.
Dagen var minsann inte slut här heller... fler roliga besök kom och ett roligt trevligt samtal efter skapade en superhärlig energi som man absolut levde på hela kvällen.
Idag flyttar dessutom vår veterinär tillbaka... tänk det trodde vi väl aldrig tills då i April/Maj:) Många med oss är jätteglada för detta och vi har såklart redan varit och hälsat på innan möblerna ens kommit:) ja underbart är det faktiskt och nu menar vi inte bara som veterinär utan även som den otroliga vän hon och hennes familj är!:-) "Carpe Diem" på er alla:)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards